Elektrikli yerden ısıtma, geleneksel ısıtma yöntemlerine göre %40’a kadar daha verimlidir ve bu gelişmiş performans sayesinde enerji maliyetlerinde de ciddi oranda tasarruf sağlayabiliriz. Bu rehberde, yerden ısıtma sisteminin devreye girme süresinin azaltılmasının nasıl tasarruf sağlayabileceğini inceleyeceğiz. Şu konuları ele alacağız:

  • “Devreye girme süresi” ne anlama geliyor
  • Yerden ısıtmanın daha hızlı ısınması nasıl daha düşük maliyet sağlar
  • Yerden ısıtmada izolasyon kullanımının ekonomik avantajları
  • Eksiksiz bir elektrikli yerden ısıtma çözümü nasıl satın alınır

“Devreye girme süresi” ne anlama geliyor?

Devreye girme süresi, ısıtılan zeminin istenilen sıcaklığa ulaşması için geçen süredir, bu aynı zamanda ‘ısınma’ süresi olarak da adlandırılabilir. Devreye girme süresi boyunca, yerden ısıtma sistemi gerekli sıcaklığa ulaşana dek %100 güçle çalışacaktır. Sistem bu hedef sıcaklığa ulaştığında, yalnızca açılıp kapanarak bu sıcaklığı koruması gerekecektir, dolayısıyla ilk devreye girme süresine kıyasla çok daha az güç harcayacaktır. Yani, sistem ne kadar hızlı ısınırsa o kadar az enerji kullanacak ve böylece sistem kullanımı daha ekonomik olacaktır.

Hedef sıcaklık, bir termostat kullanarak veya MyHeating akıllı telefon uygulaması üzerinden ayarlanır. Bu uzaktan kontrol edilebilen termostatlar, elektrikli yerden ısıtma sisteminin verimliliğini de artıracaktır. Elektrikli yerden ısıtmanın avantajları hakkında daha fazla bilgi için elektrikli yerden ısıtma satın alma rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Isıtma sisteminin devreye girme süresi nasıl kısaltılır?

Elektrikli yerden ısıtma sisteminin kurulumu genellikle zannedilenden daha ekonomiktir ve gelişmiş enerji verimliliği sayesinde enerji kullanımını azaltmaya ve uzun vadede tasarruf etmeye yardımcı olabilir. Warmup bünyesindeki ısıtma uzmanları, sistemleri optimize etmenin en iyi yollarını bulmak ve ilgili kullanım maliyetlerini azaltmanın en uygun yollarını sağlamak üzere sürekli olarak sistemleri test etmekte ve yeni teknolojiler geliştirmektedir. İzolasyonun enerji kullanımı üzerindeki etkisi üzerine yaptığımız kapsamlı araştırma, kaliteli zemin izolasyonunun devreye girme sürelerini iyileştirmenin temeli olduğunu ve dolayısıyla kullanım maliyetlerini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

Elektrikli yerden ısıtma sistemiyle birlikte izolasyon uygulanması, sistemin performansını en üst düzeye çıkarmak açısından kritik öneme sahiptir. Yerden ısıtmayla birlikte izolasyon kullanılması, yalnızca sistemin devreye girme sürelerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda zeminde ısı kaybını önlemeye yardımcı olarak sistemin ürettiği ısının oda içerisinde kalmasını da sağlar. Bir evin genel ısı kaybının azaltılması, enerji performansını ciddi ölçüde artıracak ve sistemin bir alanı daha hızlı ısıtmasını sağlarken enerji israfını da azaltacaktır.

Hangi izolasyon çözümü en iyisidir?

Elektrikli yerden ısıtma kablolarımız ve şiltelerimiz, yenilikçi izolasyon plakalarımızla kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Warmup izolasyon plakası, ısıyı olması gereken yere yönlendirirken, sağlam bir plaka olarak da daha fazla stabilite sağlar. Ekstrüde polistirenden yapılan plakanın her iki tarafı da ince bir kat çimento polimer harç içerisine gömülü fiberglas ağ ile kaplanmıştır. Sağlam ve suya dayanıklı olan bu plaka, metrekare başına 30 ton gibi son derece ağır yükleri taşıyabilir. Çeşitli kalınlıklarda mevcuttur ve pek çok uygulama için uygundur.

Warmup’ın izolasyon tabanı, temas gürültüsünü azaltan ve neme karşı dayanıklı olan, ince ancak etkili bir termal bariyerdir. Halı, vinil ve linolyum gibi yumuşak ve esnek zemin kaplamalarının altında folyolu ısıtma sistemini tamamlayacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir.

Isınma süreleri ne kadar azalacak?

Kapsamlı araştırmalara göre, Warmup izolasyon plakaları yerden ısıtma ile birlikte kullanıldığında ısınma süresi önemli ölçüde kısalmıştır. Isınma süresi izolasyonsuz bir zeminde 2 saati aşıyorken, izolasyon kullanıldığında bu süre 20 dakikaya kadar düşmektedir. Bu durum, kullanım maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağlamasının yanı sıra, aynı zamanda zeminin sıcak ve konforlu olması için gereken sürenin önemli ölçüde kısalması anlamına da gelmektedir.

Elektrikli yerden ısıtmada izolasyonun uygulanacağı en iyi yer ısıtma sisteminin hemen altıdır. İzolasyon malzemesi, ısının aşağıya doğru yayılmasını engelleyecek ve ısıyı zemin kaplamasına geri yansıtacaktır. Bu, özellikle alt zeminin beton olduğu durumlarda çok önemlidir, çünkü izolasyonsuz bir taban, ısıtmanın etkisinin nihai zemin kaplamasında hissedilmesini önemli ölçüde geciktirebilir.

Aşağıda, Warmup’ın farklı alt zemin yapılarındaki yerden ısıtma çözümleri için zemin devreye girme (ısınma) süreleri hakkında bilgilendirici bir rehber verilmiştir. Göreceğiniz üzere, yüksek kaliteli bir izolasyon, elektrikli yerden ısıtmanın duyarlılığını önemli ölçüde artırmaktadır.

Alt zemin konstrüksiyonu Isınma süreleri
Yalıtılmış beton (şap altı izolasyon) 2-5 saat
Yalıtılmamış beton 2-8 saat
10 mm Warmup izolasyon plakalı beton 25 dakika
50 mm Warmup izolasyon plakalı beton 20 dakika

Warmup elektrikli yerden ısıtma sistemini nereden satın alabilirim?

Karbon emisyonlarını azaltabilecek ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayabilecek daha sürdürülebilir bir ısıtma çözümü arıyorsanız hemen fiyat teklifi isteyin. Proje bilgilerini girmeniz yeterlidir, ardından projenizin ihtiyaçlarına en uygun sistemi seçeceğiz.

Hemen fiyat teklifi isteyin

Proje bilgilerini girmeniz yeterlidir, ardından projenizin ihtiyaçlarına en uygun sistemi seçeceğiz.

FİYAT TEKLİFİ AL